Database

20-03-2023

Bibelteksterne skal opbevares et eller andet sted, så spørgsmålet er hvordan det skal gøres. Hos den frie bibel benytter dig sig pt. af en række .txt filer, hvor teksten er formateret på en bestemt måde. Dette format bliver så konverteret med noget php kode, til det vi kan se på deres hjemmeside. Problemet med dette format, er at det ikke er særlig nemt at bruge i JavaScript, og især ikke med den objektmodel vi havde i tankerne.

Jeg begyndte derfor med at lave en simpel API handler i Next.js, som skulle håndtere brugerens requests. Pt. sender den bare et json objekt tilbage med en værdi på 100, men dette skal senere være et mere meningsfuldt objekt.


Jeg gik herefter ind i databasen til denne hjemmeside, og lavede en ny tabel som kunne bruges til den frie bibel. Jeg ville ikke flytte alt bibeltekst derind endnu, da det ville kræve at lære om brugen af linking tables, hvilket er for meget til denne gang. I stedet valgte jeg at tabellen bare skulle vise, hvor mange kapitler de har oversat indtil videre.


Jeg importerede herefter en package som hedder mysql, som tillader at lave MySQL forbindelser til en database. Jeg indtastede diverse oplysninger, og lavede en simpel SELECT til den givne tabel, og så kunne jeg få det tilbage som json.