Uge 19

15-05-2023

Mandag

Jeg startede ugen ud med at planlægge det kommende sprint. Det indebar læringsplan, læringsmål og eventuelle delmål. Jeg er rimelig tilfreds med hvad jeg har lært til React.js, men Node.js er stille og roligt faldet bagud. Jeg vil derfor udelukkende fokusere på Node.js indtil eksamen.

Tirsdag

Der har været en del problemer med det formateringsscript jeg har lavet, som skulle omdanne Den Frie Bibel's dataformat, til et mere praktisk JSON-format. Der har dog været så mange uregelmæssigheder, at det kan være svært at kode et konsistent script. Jeg fik dog også sat noget at databasen op, så jeg snart kan upload data.

Onsdag

I dag brugte jeg en del tid på at finpudse scriptet og udseendet af hjemmesiden. Det ville egentlig være bedst at fokusere på Node.js, men det er så svært for mig at efterlade noget ufærdigt.

Torsdag

Thor og jeg brugte noget af dagen på at diskutere database design. Vi kom frem til at hvis vi ikke brugte nogen form for komprimering, ville databasen bliver over 5 GB stor, bare af bibeltekst, selvom JSON-filerne kun var ~10 MB i alt. Vi kom frem til at man kunne bruge varchar(x) til teksten, og at når der kom en ny version af et vers, ville den kun gemme det nye vers og ikke hele kapitlet. Dermed kunne vi reducere størrelsen ned til 5 MB.

Fredag

Jeg fortsatte mit arbejde på databasen. Jeg forudser, at der stadig vil komme problemer med scriptet, så jeg lavede et database script, som automatisk opsætter tabeller og sletter gammelt data, når teksterne skal opdateres.